15 Kasım 2007 Perşembe

Kasım 2007 Ayında 15 Günlük Doğalgaz Tüketimi

15 günlük doğalgaz tüketimimiz 8341m³ olmuştur. Toplam 62700 m³ ve henüz yüklemediğimiz 9000YTL tutarında doğalgazımız vardır.

Bilirkişi Heyetinden Tespiti İstenilen Konular

Tespiti istenilen konular için dilekçemiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Konu hakkındaki görüşlerinizi sitemizden iletebilirsiniz. D-25 numaralı daire sakinimiz, Gülen Ersoy Hanımı ,göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.


Dilekçemiz;


ANKARA NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE


TESPİT TALEP
EDEN : Eras Evler Sitesi C-D Blok Yönetimi adına
Kürşat DİLKİ- Mehmet KORKMAZ
Ümit Mah. 391. Sok. No: 7–7/A Çayyolu Ümitköy/ANKARA

VEKİLİ : Av. N.Ö.O.
Toros Sok. 23/2 Sıhhiye/ANKARA

KARŞI TARAF : Eras Evler Sitesi

KONU : Aşağıda belirttiğimiz hususlardaki eksikliklerin ve bu eksikliklerin giderilmesi için gerekli ücret miktarının mevcut piyasa koşulları dikkate alınarak tespiti talebimizdir.

AÇIKLAMALAR :

Ümit Mah. 391. Sok. No: 7–7/A Çayyolu Ümitköy/ANKARA adresinde bulunan Eras Evler sitesi C ve D Bloklarında aşağıda belirttiğimiz hususlarda eksiklikler, yanlış yapılanlar vs. hatalar vardır. Aşağıda belirttiğimiz hususların tüm ayrıntılarıyla ve fotoğraflı bir şekilde tespitini, eksik olan hususların tamamlanması için günün piyasa koşullarında ne kadar bir meblağa ihtiyaç duyulduğunun tespitini talep ediyoruz:

1. C-D Blokta ebeveyn gömme dolapları arkasında kalan duvarın yanındaki çocuk odasının duvarlarında, antreden girilen oturma odasının bina dışına bakan duvarında ve C Blok 4 ile D Blok 2 numaralı dairelerin ebeveyn yatak odalarının altının ısı izolasyonu yapılıp yapılmadığının,
2. Kazan dairesinde ses izolasyonu yapılıp yapılmadığının,
3. Tavanın altındaki dairelerin su kaçağı oluşup oluşmadığının
4. Her iki bloktaki asansörlerin sık arıza yapmasının nedeni ile üretim ve montajın standartlara uygun olup olmadığının
5. Pencere doğramalarının hatalı olup olmadığının, mevcut hataların ne olduğunun,
6. Daire girişlerindeki su sayaçlarının olduğu alanda su giderinin olup olmadığının , (Su kaçaklarında binayı su basmasının meydana geldiğinin)
7. Bina girişlerindeki yangın hidrantlarının yangın güvenliğinin uygun olup olmadığının
8. Jeneratör odasının ses izolasyonunun olmadığının, jeneratör çalışma ses şiddetinin uygun olup olmadığının,
9. Tenis kortunun bozulan zemininin tekrar betonlanması sonrasında boyanıp boyanmadığının,
10. Site istinat duvarlarının belli bölgelerde çatlamış olması sebebiyle tehlike arz ettiğinin, bu tehlikenin boyutlarının,
11. Dış cephede meydana gelen çatlaklıkların ısı izolasyonuna ve bine bütünlüğüne etkisinin olup olmadığının,
12. Mutfak aspiratör havalandırma kanalının uygun olmadığının ve baca sistemine bağlantısının uygun yapılmadığının tespitini sayın mahkemeden talep ederiz.




SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz ve izah ettiğim hususların tespitini, bu eksikliklerin giderilmesinin ne kadara mal olacağının belirlenmesini vekil eden adına saygılarımla arz ve talep ederim. 02.10.2007

Av. N.Ö.O.

13 Kasım 2007 Salı

Sitemizdeki Eksiklerin Tespiti Amacıyla Bilirkişi Heyeti Çalışmalara Başladı.

Sitemizdeki eksiklikler için görevlendirilen bilirkişi heyeti 17 Kasım 2007 tarihinde inceleme yapacaktır. Lütfen bizim göremediğimiz ama sizlerin tespit ettiği çok önemli eksiklikleri bize bildiriniz.

Eras Evleri C-D Blokları Kasım 2007 Gelir-Gider Tablosu


Gelir-Gider Cetvelinden de görüldüğü üzere, doğalgaz en öncelikli giderimiz olmaktadır. Doğalgazda Ocak 2008 'de zam beklenmektedir. Aidat ödemelerinin düzenli olması çok önemlidir. Kat maliklerimizin ödemelerini her ayın 25'ine kadar yapmaları durumunda, toplanan aidatlarla en çok doğalgaz alınmaktadır. Diğer ödeme yapan daire sakinlerimizin haklarının yenmemesi açısından, her ayın son gününe kadar ödeme yapmayan daire sakinlerinden %6 gecikme cezası alınacaktır.
Gelirlerimizi oluşturan aidatların tahsilatları
1.hafta 908 YTL
2.hafta 4496 YTL
3.hafta 2174 YTL
4.hafta 5231 YTL
şeklinde yapılmıştır. Aidatların herayın son haftasında, hatta son gününde yapılması bilanço açısından sıkıntı yaratmaktadır. Ayrıca olası doğalgaz zamları her ayın başında yapılması durumunda dezavantajımız olacaktır. Elden tasilatlar %53, banka tahsilatları %47 olarak gerçekleşmiştir.
Kaloriferlerimiz 16 Ekim 2007 tarihinde yanmaya başlamasından buyana Kasım 2007 tarihine kadar ortalama 300 m³/gün ortalamayla çalıştı. Kasım ayının ilk haftasında 500 m³/gün ortalamayla çalışmıştır.
Günümüzde yaşanan küresel ısınmanın etkilerini en aza indirgemek için karbon bazlı yakıtların çok kullanılmaması gerekmektedir. Binamız otomatik olarak dışarının sıcaklığına göre ısıtılmaktadır. Binamızın ısı izolasyonunun olmaması nedeniyle, ısı kayıplarının en çok olduğu pencere kenarlarının silikonla izolasyonunun yapılmış olması gerekir. İzolasyonun her sene düzenli şekilde yenilenmesi gerekir.