7 Mayıs 2009 Perşembe

Yönetim Kurulu 2009 Yılı Faaliyet Raporu

KAT MALİKLERİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ERAS EVLERİ C-D BLOKLARI YÖNETİM KURULU2008–2009 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU
Eras Evleri C-D Blokları yönetim kurulu olarak, Mayıs 2008-Mayıs 2009 dönemi içerisinde genel kurulun verdiği yetki ve alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürmüş; 24 Mayıs 2009 de yapılması planlanan olağan genel kurula bilgi vermek amacıyla yapılan çalışmalar aşağıda genel kurulun görüşlerine sunulmuştur.
2008 yılında yaptığımız işletme projesi doğalgaz gideri haricinde gerçekleşmiştir. Doğalgazda 90.000 TL hedefimiz 115.570 TL olmuştur. Doğalgazda gerçekleşen %80 fiyat artışı sonunda, toplanan ek aidatlarla yakıt alınmıştır. Ek yakıt ve toplam yakıtla ortalama daire başına 230 TL aidat toplanmıştır. 2009 yılına devir, ödenmeyen aidatlar ve elimizdeki yakıt stoku toplamı 20.000 TL’dir. Ortalama aidat, daire başına yaklaşık olarak 200 TL olarak gerçekleşmiştir.
Eras İnşaat ve Saygın Konut yapı kooperatifine Eda Dilki tarafından ayıplı ve eksik imalatlardan dolayı kişisel dava açılmıştır. Dava duruşması halen devam etmekte olup, 14 Mayıs 2009 ‘da duruşma yapılacaktır.
Sorunlu alacaklarımız için icra takibi yaptırılmaktadır.
Yönetimimizce düzenlenen, geleneksel olması hedeflenen iftar yemeği, yeni yıl kutlaması, bayramlaşma vb. aktiviteler yapılmıştır. Site içinde arkadaşlık ve komşuluk bağının artmasını sağlanmış bu etkinliklerin A ve B blokla birlikte de belirli günlerde yapılması planlanmaktadır.
Deneticilere evraklar her iki ayda bir düzenli olarak verildi.
Kıdem tazminatları düzenli olarak yatırıldı.
Site görevlilerinin Sigorta primlerinin düzenli ödemeleri yapılmıştır. Ödemeler internet aracılığıyla yapılmaktadır.
Site içinde kullanılan normal ampuller ekonomik (20W) ampullerle değiştirildi.
Çevre aydınlatmadaki 125 W direkt armatürleri, A-B Blok Yönetimiyle ortak, %23 W ampullerle değiştirildi. %80 enerji tasarrufu sağlandı.
Çevre aydınlatma panomuzun kablosunda meydana gelen kısa devre sonucunda yandı. Yerine kaliteli malzeme ile pano yapıldı. Çevre aydınlatma armatürlerinin belli zamanda yanmasını sağlayan zaman saati yerine, fotosel röle kullanıldı. İnsan ayarlaması olmadan ışık durumuna göre çevre aydınlatma devreye girmektedir.
Çevre sulama panosunun elektrik panosu yenilendi. İnsan emniyetine yönelik, güvenlik tedbirleri arttırıldı.
Çevre sulama kuyusu, veriminin arttırılması amacıyla A-B Blok Yönetimiyle ortak olarak özel firma tarafından yıkanması ve bakımının yapılması sağlandı.
Çevre sulama pompasının arızalanması sonucunda, A-B Blok Yönetimi ile ortak hız kontrollü elektrik pompası ve panosu yaptırıldı. Sonuçta %75’e varan elektrik tasarrufu sağlandı.
Bahçe bitkileri düzenli olarak uzmanlarca ilaçlandı ve budandı.
Asansör içlerine kat planları yaptırıldı.
Meksika Caddesinden siteye yön tabelası yenilendi.
Jeneratör bakımı düzenli şekilde yaptırıldı.
Asansörlerin bakımları her ay aksattırılmadan yapıldı.
Arızalanan uçak ikaz lambaları yerlerine, fotoselli çakar ışıklı ikaz lambaları takıldı.
Logarlar ve bahçe içindeki metal kapaklar yeşil renkte boyandı.
Logarların devamlı tıkanması nedeniyle, logarların içinde kostik kullanıldı.
17. Site çalışanlarımıza maaşları her ayın 1 ila 5 ‘i arasında düzenli yatırılması sağlandı.
18. Sıcak ve soğuk su kazanlarının bakımları düzenli yaptırılarak, kışın sorun yaşanmasından geçmesi sağlandı.
19. Kendi imkânlarımızla yapılan bilgisayar programıyla (veri tabanı), gelir ve gider takipleri bilgisayar ortamında yapılmaktadır.
20. Arızalanan çim biçme makinesinin tamir masrafı fazla olması ve kullanımının zor olması nedeniyle; A-B Blok Yönetimiyle ortak şanzımanlı çim biçme makinesi alındı.
21. Bahçede bitkiler için gübreleme yapıldı.
22. Asansör içine aydınlatma amacıyla LED ampul takıldı. %95 enerji tasarrufu sağlandı. İşçilik kendi personelimizle yapıldı.
23. Uyarıcı ve tanıtıcı levhalar yazdırılıp bina içinde ve dışında kullanıldı (kapalı garaj vs).
24. Ortak alanlarda, jeneratör odası, kazan dairesi ve depolarda kullanılmak üzere yangın tüpleri alındı. Yangın hortumları ve pompası görevlilerimizce test edilmiş ve bakımları yaptırılmıştır.
25. İçme suyu depomuz özel bir firma tarafından temizlendi.
26. Çocuk bahçesine ilave tahterevalli ve zıpzıp oyuncaklar alındı.
27. Otopark çizgileri ve demir korkulukları kendi renklerinde boyandı.
28. C ve D blok girişlerindeki mermer blokların tamiratı yaptırıldı.
29. Kapalı garaj kapı motoru değiştirildi. Yerine Alman malı motor konuldu.
30. Yönetim odasına fotokopi, faks, tarayıcı ve yazıcı özellikli makine konuldu.
31. D-Smart uydu anteni takmak isteyen kat maliklerimizin aralarında toplanarak, çatıda merkezi anten sistemi kurmaları organize edildi.
32. Sitede ortak yaşamın şartlarından olan spor aktiviteleri için, site sakinlerimizin desteğiyle spor sahamız voleybol, basketbol ve futbol oynanabilecek hale getirildi.
33. Eras Evleri C-D Blokları olarak yaptığımız internet sitesinde sitemizdeki aktiviteler ve çeşitli bilgilendirme yazıları yayınlandı.
34. Sitemizin internet sitesindeki yazılara yorum yapan ve ankete katılan tüm kat sakinlerine teşekkür ederiz.




Apartman yönetim kurulunun bir yıllık faaliyeti sırasında yaptığı harcamalar ve gelirlerin dökümü ve işletme projesi ek'te bilgilerinize sunulmuştur.4.5.2009

ERAS EVLERİ C-D BLOK YÖNETİM KURULU

KÜRŞAT DİLKİ MEHMET KORKMAZ

Hiç yorum yok: