13 Kasım 2007 Salı

Eras Evleri C-D Blokları Kasım 2007 Gelir-Gider Tablosu


Gelir-Gider Cetvelinden de görüldüğü üzere, doğalgaz en öncelikli giderimiz olmaktadır. Doğalgazda Ocak 2008 'de zam beklenmektedir. Aidat ödemelerinin düzenli olması çok önemlidir. Kat maliklerimizin ödemelerini her ayın 25'ine kadar yapmaları durumunda, toplanan aidatlarla en çok doğalgaz alınmaktadır. Diğer ödeme yapan daire sakinlerimizin haklarının yenmemesi açısından, her ayın son gününe kadar ödeme yapmayan daire sakinlerinden %6 gecikme cezası alınacaktır.
Gelirlerimizi oluşturan aidatların tahsilatları
1.hafta 908 YTL
2.hafta 4496 YTL
3.hafta 2174 YTL
4.hafta 5231 YTL
şeklinde yapılmıştır. Aidatların herayın son haftasında, hatta son gününde yapılması bilanço açısından sıkıntı yaratmaktadır. Ayrıca olası doğalgaz zamları her ayın başında yapılması durumunda dezavantajımız olacaktır. Elden tasilatlar %53, banka tahsilatları %47 olarak gerçekleşmiştir.
Kaloriferlerimiz 16 Ekim 2007 tarihinde yanmaya başlamasından buyana Kasım 2007 tarihine kadar ortalama 300 m³/gün ortalamayla çalıştı. Kasım ayının ilk haftasında 500 m³/gün ortalamayla çalışmıştır.
Günümüzde yaşanan küresel ısınmanın etkilerini en aza indirgemek için karbon bazlı yakıtların çok kullanılmaması gerekmektedir. Binamız otomatik olarak dışarının sıcaklığına göre ısıtılmaktadır. Binamızın ısı izolasyonunun olmaması nedeniyle, ısı kayıplarının en çok olduğu pencere kenarlarının silikonla izolasyonunun yapılmış olması gerekir. İzolasyonun her sene düzenli şekilde yenilenmesi gerekir.

Hiç yorum yok: