16 Mayıs 2008 Cuma

ERASEVLER SİTESİ C-D BLOKLARI KAT MALİKLERİ KURULU 11.05.2008

Yönetim Kurulunun çağrısı üzerine Eras Evleri C-D Blokları Kat Malikleri Kurulu 11.05.2008 Pazar günü saat 11’de C Blok altındaki toplantı salonunda, Olağan Genel Kurul Toplantısı yapmak üzere toplanıldı. Gündem maddelerine göre;

1. Madde: Toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Dilki tarafından açıldı. Yapılan yoklamada toplam 44 asil ve vekil kat malikinin toplantıya katıldığı tespit edildi.
2. Madde: Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakika saygı duruşunda bulunuldu.
3. Madde: Toplantıyı yönetmek için yapılan açık oylamada Divan Kurulu Başkanlığına Galip GÜNGÖR, Kâtip Üyeliğe Arslan ARSLAN oy çokluğuyla seçildiler. Divan Kurulu yerini aldı.
4. Madde: Yönetim Kurulu Faaliyet ve Denetim Kurulu Raporları daha önce kat maliklerine dağıtıldığından yapılan açık oylamada oy birliğiyle okunmamasına karar verildi. Usulsüz harcamalar ile ilgili madde görüşe sunuldu. Bu kapsamda harcanan 9.255 YTL’nin önceki yönetim tarafından gerekçeleri açıklandı. İkramiye ile ilgili kalemin 2007’de ilk olarak yapılan bir uygulamanın devamı şeklinde olduğunu; zam kalemini ise Mehmet ÖZGEN’ 2007’de zam yapılmayan 5 ayın farkı olduğunu kat maliklerine anlatıldı. Bahçe ile ilgili harcamalar gündeme geldi. Genel Kurul’dan yetki alınmadan işlerin yapılmaması için temennide bulunuldu.
5. Madde: Yapılan açık oylama sonucunda 2007 faaliyet ve hesaplarından Yönetim Kurulunun ibra edilmesine oy birliğiyle karar verildi.
6. Madde: Mantolama ile ilgili bütçenin oluşturulmasına oy birliğiyle kabul edilmiştir. Eras İnşaat A.Ş. ve S.S.Saygın Konut yapı Kooperatif’e açılan kişisel davanın durumu konusunda bilgi verildi. Yargıtayın yayınladığı içtihat kararlarına göre “yönetimin kat maliklerini ilgilendiren eksikler için dava açamayacağı” belirtilmiştir. Davanın 11 Haziran 2008 ‘de başlayacağını davanın Eda DİLKİ tarafından açıldığı bildirildi. Davanın sonucunu emsal gösterip, tüm kat maliklerince kişisel davalar açılacaktır.
7. Madde: Bahçe içinde uygun yerlere gazebo ve pergole yaptırılması; oy birliğiyle kabul edilmemiştir.
8. Madde: Çevre sulamada yetmeyen mevcut depo yerine, A-B blok yönetimiyle ortak depo yaptırılması ve pompanın kapasitesinin arttırılması, oy birliğiyle kabul edilmemiştir.
9. Madde: Sıcak su ve kalorifer sistemi kazanlarının ilave üniteyle yoğuşmalı sisteme dönüştürülmesi maddesi; sıcak su kullanım bedellerinin görüşülmesini sağladı. Kat maliklerimizin sıcak su bedellerinin düşürülmesinin yalıtım ile çözülebileceğini belirterek, maliyetlerinin belirlenip, bir sonraki genel kurul toplantısında sunulmasına karar verildi.
10. Madde: Kayıpları az olan yeni teknoloji eşanjörlerle değiştirilmesi için bütçe oluşturulması; bilançoların çıkması ile bir sonraki kurulda gündeme alınmasına karar verildi
11. Madde: Her bir dairedeki görüntülü kapı görüşme sisteminin sorunları ve çözümü için yapılması gerekenlerin konuşulması; oy birliğiyle kabul edilmemiştir. Kapıcının tüm daire sakinlerini uyarmasına ve hassas davranılmasına karar verildi.
12. Madde: C ve D blok girişlerinin sitemize yakışır hale getirilmesi için yapılacak çalışmalar; oy birliğiyle kabul edilmemiştir.
13. Madde: Daire balkonlarında anten kirliliklerinin olmaması için merkezi uydu anteni sisteminin yapılması; maliyetinin araştırılmasına; en uygun çözümün bulunmasına; en az 3 firmadan teklif alınmasına ve bir sonraki kurulda sunulmasına karar verildi.
14. Madde: Tenis kortunun değerlendirilmesinin görüşülmesi; oy birliğiyle kabul edilmemiştir.
15. Madde: Jeneratör ses yalıtım probleminin görüşülmesi; oy birliğiyle kabul edilmemiştir.
16. Madde: C blok daire 4 ve D blok daire 2 yatak odaları zemini altında yalıtım olmaması ve ısınma problemi; oy birliğiyle kabul edilmemiştir.
17. Madde: Kapalı garajımızın yaya çıkışına kapı konulması ve kapının yaptırılmasına karar verilirse, mimari açıdan sakıncalar taşıyan uygulamanın kat maliklerince onayının alınması; oy birliğiyle kabul edilmemiştir.
18. Madde: Çocuk oyun parkının tahterevalli, zıp zıp ve döner platform ilave edilmesinin görüşülmesi; oy birliğiyle kabul edildi. Mevcut oyun alanları içerisinde, düşük maliyetli çözüm sağlanmasına karar verildi.
19. Madde: C-D Blok girişini belli eden siteye yakışır güzellikte ışıklı tabela yaptırılması, Yenimahalle Belediyesi yol düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından tekrar görüşülmek üzere bir sonraki genel kurula ertelenmiştir.
20. Madde: Site için faks makinesi ve telefon hattı alınması; birliğiyle kabul edildi.
21. Madde: Bina önlerinde ve C blok yanındaki alanların otomatik sulanması sistemi yapılması; oy birliğiyle kabul edilmemiştir.
22. Madde: İşletme Projesi aşağıdaki hususlar dikkate alınarak kabul edilmiştir.
a. Aidat, C blok 2 numaralı daire 150 YTL, diğer tüm daireler için 175 YTL olacaktır.
b. Çevre bakım ve peyzaj giderleri için 4000 YTL olan bütçe kalemi 2000 YTL indirilecektir. Oluşan 2000 YTL fark, beklenmedik giderlere aktarılacaktır.
c. 200 YTL üzeri harcamalar için kat maliklerinden olur imzası toplanacaktır.
d. Personel asgari ücret üzerinden çalıştırılacaktır. Ücret zamları asgari ücret zamlarının artış zamanlarında ve tutarlarında olacaktır.
e. Personel yılda 1 (bir) maaş tutarında ikramiye verilecektir. Bayramlarda yarımşar maaş olarak uygulanacaktır.
f. Elaaddin Kayabaşı normal görevine devam edecektir. Yasal mesai saatlerine uyması sağlanacaktır(8 saat çalışma 1 saat yemek molası). Giriş çıkış saatlerini gösterir çizelge imzalattırılacaktır. Tüm personelimize verilen standart maaş artışları ve yılda 1 (bir) kez ikramiye verilecektir. Mevsimsel değişimlere göre, çalışma saati yönetimce belirlenecektir.
23. Madde: Yönetim ve Denetim kurullarının oy birliğiyle devam etmesine karar verildi. Buna göre;
Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine
Kürşat DİLKİ (C blok)
Mehmet KORKMAZ (D blok)
Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine
Alparslan AYGAR (C blok)
Cüneyt UZUNLAR (C blok)
Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine
Kazım KESKİN (D blok)
Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine
Mahmut ÇELEBİ (D blok)



Ek Madde: Denetçilerin kırtasiye masrafları site yönetimi tarafından karşılanacaktır.
Ek Madde: Kanalizasyonun düzenli olarak yılda en az 2 kere temizlenmesi sağlanacaktır.
Ek Madde: C ve D blok dairelerinin taşınma sırasında, asansörü kullanma ve temizlik bedeli olarak 100 YTL apartman giderlerine katkı adı altında makbuz karşılığı para tahsil edilecektir.
24. Madde: Dilek ve temennilerde;
a) Dış cephe yalıtım ve bakım masraflarını için gelecekte fon oluşturulmasına
b) Her bir daire için deponun bölünmesi istendi.
c) Tenis kortunun özel tenis kortu boyasıyla A-B Blokla ortak olarak boyanması istendi.
Divan Başkanı Galip Güngör: Genel Kurula katılanlara, Yönetim ve Denetim Kurullarına ayrı ayrı teşekkür ederek uyumlu ve yüksek seviyeli genel kurulların müteakip yıllarda da yapılması dileğiyle oturumu kapatmıştır.

Hiç yorum yok: